Az első receptajánlóm a már régóta vágyott rakott krumpli.Azért régóta, mert vallom, a főzést nem lehet elkapkodni...ehhez az ételhez viszont nekem idő kell...
Nagy örömmel fedeztem fel, hogy lehet házi lecsókolbászt kapni a piacon, ami ízletes és finom és ami nekem kellemes meglepetés volt, hogy nem pépes, hanem az összetevők felismerhető állapotban vannak benne...
Hozzávalók:
80 dkg főzni való burgonya
50 dkg főzőkolbász
5-6 tojás
jó bőven tejföl
A burgonyát és a tojást megfőzzük, megtisztítjuk, Akkurátusan mindent felkarikázunk.
Egy tepsit kizsírozzunk, majd rétegelve lerakjuk a hozzávalókat, burgonya, tojás, kolbász, aztán még egyszer...közben az egyes rétegeket ne felejtsük el sózni, esetleg borsozni. Tetejét jó alaposan meglocsoljuk tejföllel (nekem cca 3 dl ment rá, de mehetett volna mind a fél liter) ha kicsit cifrázni szeretnénk, akkor a tejfölbe keverhetünk kicsi apróra zúzott fokhagymát. Higgyék el, jót tesz az emésztésnek.
Mi tölgyfalevél salátával ettük.
Csak érdekességként említem meg, drága Édesanyám szólt, hogy "kislányom, máskor csak 1 fej salátát vegyél".... (szóval sikerült szép nagy fejet vennem... pedig nem is válogattunk :)